1/1

toerisme infos

dienst voor toerism

van Andenne

Vous cherchez des idees de visites ou d'activites pour prolonger votre sejour a la decouverte de notre belle region ? Faites vos recherches et vos reservations en ligne via le moteur de reservation ce-dessous

museumruimte van andenne                                               

Gelegen in het hart van Andenne (België), is Le Phare een unieke plek die, in een opmerkelijke architectuur, de bibliotheek, het VVV-kantoor en het Espace Museal d'Andenne (EMA) samenbrengt. The Terrace, op de vijfde verdieping, biedt een panoramisch uitzicht over de Andenne Eco-wijk en de landschappen van de Cite Mosane.

        Promenade des Ours 37, 5300 Andenne                   +32 (0) 85 84 96 95

kasteel van cherimont                                          

Het kasteel van Cherimont. Een landgoed van 40ha, genesteld in de bossen met uitzicht op de Maasvallei. U wordt verwelkomd in de Lounge Bar. Profiteer van het enorme terras in de Maasvallei of in de eetkamer van het kasteel voor formules op maat aangeboden door onze interne dienst. het is ook het nummer 1 sportschietcentrum in de benelux met tal van activiteiten.

 

     chemin de cherimont 372, 5300 andenne                  +32 (0) 85 84 92 92                            info@cherimont.be

Natuurreservaat Sclaigneaux

Het natuurreservaat Sclaigneaux domineert de Maasvallei vanaf de hoogten van het dorp Seilles, tussen Namen en Hoei. De vallei wordt onderbroken door kalksteen- en dolomietgroeven. Op het reservaat vermengen de twee zich, wat een kruimelige, onbruikbare steen oplevert, die daarom nooit door de steengroeves is geëxploiteerd. Hier is dit oorspronkelijke reservaat gevestigd, behouden door deze kale grond.

     Rue saint-joseph, 5300 andenne                    jean_louis_arpigny@yahoo.com

De microbrouwerij mochenaire

De Brasserie Mochenaire is een lokale microbrouwerij die haar bieren Little One, Blonde en Home'S Black promoot in de regio Namen en meer in het bijzonder in Andenne en Fernelmont. We brouwen in een brouwerij van het merk ENOBEER van 200 liter en de fermentatiecapaciteit is 2 x 5,5 HL. Indien u de Mochenaire Brouwerij wenst te bezoeken en deel wilt nemen aan een kleine proeverij, dan kan dit in een kleine groep van max. 10 mensen

        domaine du bois gilet 56, 5300 ANDENNE         +32 (0) 473 50 26 62                 MOCHENAIRE@PROXIMUS.BE

Trail Series in samenwerking met
otlogo.png
logo-srfb-new.png
Ardenne.jpg
otlogo.png